FAQ

Bij de huisarts kan je terecht voor alle ziekten. Indien nodig kan je doorverwezen worden naar een specialist. Ook voor een ECG, bloedname, zwangerschapsopvolging, een uitstrijkje van de baarmoederhals en kleine heelkundige ingrepen (bijvoorbeeld een cystje wegsnijden), … kan je er terecht.

We passen in veel gevallen een derde betaler-systeem toe. Dit is afhankelijk van de manier waarop je verzekerd bent, je GMD, je omnio-statuut. Het is dus heel belangrijk om altijd kleefbriefjes van het ziekenfonds en je identiteitskaart mee te brengen. Voor kinderen onder de 3 jaar en zwangere vrouwen vragen we om het boekje van Kind & Gezin mee te nemen. Als je medicatie inneemt breng je hiervan best een lijst mee - of de doosjes zelf. Ook andere medische informatie (over vaccinatie, allergie, vroegere operaties, … ) in je bezit, is nuttig.

Elke weekdag is er consultatie op afspraak. Je kan een afspraak maken door in de menubalk te klikken op "Afspraak maken" en je gegevens in te vullen. Zonder afspraak kan je terecht op de vrije raadpleging.

Een consultatie op afspraak duurt een kwartier. Als je denkt dat er meer tijd nodig is boek je best een dubbele afspraak. Als je met twee komt maak je twee aparte afspraken. We hebben liefst dat je een afspraak maakt via de website. Telefonisch mag ook. Via e-mail of sms kunnen geen afspraken gegeven worden.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat een vaste huisarts veel voordelen biedt: hoe langer je bij dezelfde huisarts kan blijven, hoe beter. Patiënten die reeds een medisch dossier hebben bij een huisarts uit de buurt worden steevast terug verwezen naar de GMD-houdende arts.

De huisartsenpraktijk is gelegen in de Pothoekstraat 113, 2060 Antwerpen. Vlak naast Kinepunt-Noord en over apotheek Schijnpoort. Makkelijk bereikbaar met bus 23 (halte op 50m), tram 2, 3, 5, 6 (halte Premetrostation Handel of Premetrostation Schijnpoort) en tram 12 (halte Halenstraat – begin van Park Spoor Noord).

Ligging Praktijk Schijnpoort

De praktijk is gesloten in het weekend en op feestdagen.

Voor dringende medische zaken tijdens het weekend kan je terecht bij Huisartsenwachtpost Brabo. Wachtpost Brabo is voor patiënten van 2000, 2018, 2060 en 2600.

Het noodnummer 112 is er voor levensbedreigende medische urgenties en spoedeisende situaties.

Afspraak maken

Een afspraak maken bij de huisarts doe je bij voorkeur via de online agenda.

Maak een afspraak

Je kan ook telefonisch een afspraak maken op het nummer 0468 23 63 73.

Vrije raadpleging

Er is vrije raadpleging bij de huisarts op volgende uren. 

Dag Vrije raadpleging
Dinsdag 9:00-11:00
Donderdag 9:00-11:00

Hou er aub rekening mee dat de vrije raadpleging erg druk kan zijn. Om dit te vermijden maak je best een afspraak.