Waarvoor kan ik terecht bij de praktijk?

Bij de huisarts kan je terecht voor alle ziekten. Indien nodig kan je doorverwezen worden naar een specialist. Ook voor een ECG, bloedname, zwangerschapsopvolging, een uitstrijkje van de baarmoederhals en kleine heelkundige ingrepen (bijvoorbeeld een cystje wegsnijden), … kan je er terecht.


Wat breng ik mee?

We passen in veel gevallen een derde betaler-systeem toe. Dit is afhankelijk van de manier waarop je verzekerd bent, je GMD, je omnio-statuut. Het is dus heel belangrijk om altijd kleefbriefjes van het ziekenfonds en je identiteitskaart mee te brengen. Voor kinderen onder de 3 jaar en zwangere vrouwen vragen we om het boekje van Kind & Gezin mee te nemen. Als je medicatie inneemt breng je hiervan best een lijst mee - of de doosjes zelf. Ook andere medische informatie (over vaccinatie, allergie, vroegere operaties, … ) in je bezit, is nuttig.

Er is geen betalingsautomaat in de praktijk.


Wanneer kan ik bij de dokter terecht?

Elke weekdag is er consultatie op afspraak. Je kan een afspraak maken door in de menubalk te klikken op "Afspraak maken" en je gegevens in te vullen. Zonder afspraak kan je terecht op de vrije raadpleging: op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9-11h.

Hoe maak ik best een afspraak?

Een consultatie op afspraak duurt een kwartier. Als je denkt dat er meer tijd nodig is boek je best een dubbele afspraak. Als je met twee komt maak je twee aparte afspraken. We hebben liefst dat je een afspraak maakt via de website. Telefonisch mag ook. Via e-mail of sms kunnen geen afspraken gegeven worden.

Maak een afspraak


Kan ik van huisarts veranderen?

Het is wetenschappelijk aangetoond dat een vaste huisarts veel voordelen biedt: hoe langer je bij dezelfde huisarts kan blijven, hoe beter. Patiënten die reeds een medisch dossier hebben bij een huisarts uit de buurt worden steevast terug verwezen naar de GMD-houdende arts.


Waar vind ik de praktijk?

De huisartsenpraktijk is gelegen in de Pothoekstraat 113, 2060 Antwerpen. Vlak naast Kinepunt-Noord en over apotheek Schijnpoort. Makkelijk bereikbaar met bus 23 (halte op 50m), tram 2, 3, 5, 6 (halte Premetrostation Handel of Premetrostation Schijnpoort) en tram 12 (halte Halenstraat – begin van Park Spoor Noord).

Praktijk Schijnpoort
Praktijk Schijnpoort, Pothoekstraat 113, 2060 Antwerpen.


Wat doe ik wanneer de praktijk is gesloten?

De praktijk is gesloten in het weekend en op feestdagen.

Voor dringende medische zaken tijdens het weekend kan je terecht bij Huisartsenwachtpost Brabo. Wachtpost Brabo is voor patiënten van 2000, 2018, 2060 en 2600.

Het noodnummer 112 is er voor levensbedreigende medische urgenties en spoed-eisende situaties.