FAQ

Je kan bij Praktijk Schijnpoort terecht:

 • als je een GMD hebt bij Praktijk Schijnpoort
 • als je nog geen vaste arts hebt en in onze inschrijvingszone woont

Praktijk Schijnpoort werkt in een forfaitair betalingssysteem.

Bij de huisarts kan je terecht voor alle ziekten. Indien nodig kan je doorverwezen worden naar een specialist. Ook voor een ECG, bloedname, zwangerschapsopvolging, een uitstrijkje van de baarmoederhals en kleine heelkundige ingrepen (bijvoorbeeld een cystje wegsnijden), … kan je er terecht.

De verpleegkundige van Praktijk Schijnpoort helpt u graag verder met:

 • het verwijderen van hechtingen
 • cryotherapie, het behandelen van wratjes
 • het toedienen van vaccinaties
 • medicatie (inspuitingen, klaarzetten, vragen over gebruik, ...)
 • het uitvoeren van wondzorg
 • het uitvoeren van een EKG (op vraag van de huisarts)
 • het verwijderen van een oorprop
 • bloedafnames
 • vragen over je diabetes
 • het controleren van je bloeddruk

Je kan via de website een afspraak maken bij de verpleging op maandag en vrijdag tussen 9u en 12u. Op dinsdag en donderdag ondersteunt onze verpleging de huisartsen. Op woensdag mag je zonder afspraak komen bij de verpleging tussen 9u en 11u.

Je kan onze verpleging steeds telefonisch bereiken via het onthaal van maandag tot vrijdag van 9u tot 13u. Of via e-mail: verpleging[at]praktijk-schijnpoort.be.

Als je nood hebt aan thuisverpleging kan je dat ook aanvragen via onze verpleegkundige. Of je kan rechtstreeks contact opnemen met StadsCare, onze partner voor thuisverpleging, op het nummer 0475 24 05 05.

Elke weekdag is er consultatie op afspraak. Je kan een afspraak maken door in de menubalk te klikken op "Afspraak maken" en je gegevens in te vullen. Zonder afspraak kan je terecht op de vrije raadpleging.

Een consultatie op afspraak duurt een kwartier. Als je denkt dat er meer tijd nodig is boek je best een dubbele afspraak. Als je met twee komt maak je twee aparte afspraken. We hebben liefst dat je een afspraak maakt via de website. Telefonisch mag ook. Via e-mail of sms kunnen geen afspraken gegeven worden.

De huisartsenpraktijk is gelegen in de Pothoekstraat 113, 2060 Antwerpen. Vlak naast Kinepunt-Noord en apotheek Schijnpoort. Makkelijk bereikbaar met bus 23 (halte op 50m), tram 2, 3, 5, 6 (halte Premetrostation Handel of Premetrostation Schijnpoort) en tram 12 (halte Halenstraat – begin van Park Spoor Noord).

Ligging Praktijk Schijnpoort

Wanneer de praktijk gesloten is kan je beroep doen op de wachtdienst. De wachtdienst is enkel bedoeld voor zaken die niet kunnen wachten tot je eigen huisarts terug bereikbaar is.

Tijdens weekavonden (vanaf 18u), in het weekend (van vrijdagavond 18u tot maandagochtend 8u) en op feestdagen kan je terecht bij de Huisartsenwachtpost Brabo. De wachtpost is bereikbaar op het nummer 03 283 14 50 en het nummer 1733.

Opgelet! Aangezien wij forfaitair werken kan het zijn dat je de raadpleging op de wachtpost volledig dient te betalen. Praktijk Schijnpoort betaalt een urgente raadpleging in de wachtpost achteraf terug als je het getuigschrift binnenbrengt.
Het noodnummer 112 is er voor levensbedreigende medische urgenties en spoedeisende situaties.

De postcode van je woonplaats bepaalt bij welke wachtpost je terecht kan.


 

Afspraak maken

Een afspraak maken bij de huisarts of de verpleging doe je bij voorkeur via de online agenda.

Maak een afspraak

Je kan ook telefonisch een afspraak maken op het nummer 0468 23 63 73.

Vrije raadpleging

Er is vrije raadpleging op volgende uren. 

DagUurDienst
Dinsdag9:00-11:00Huisarts
Woensdag9:00-11:00Verpleging
Donderdag9:00-11:00Huisarts

Hou er aub rekening mee dat de vrije raadpleging erg druk kan zijn. Om dit te vermijden maak je best een afspraak.