Naar een forfaitaire praktijk

Team Praktijk Schijnpoort

In de eerste helft van 2024 schakelt Praktijk Schijnpoort over naar een forfaitair betalingssysteem. We geven je graag wat meer uitleg.

Wat is het forfaitair betalingssysteem?

Het medisch huis, het ziekenfonds en de patiënt gaan een contract met elkaar aan. Hierna ontvangt het medisch huis maandelijks voor elke patiënt een 'forfait' of een vast bedrag van je ziekenfonds.

Dit betekent dat als je je inschrijft je niet moet betalen voor raadplegingen door onze artsen of verpleegkundigen.

Ook voor thuisverpleegkundige zorg moet je als patiënt niets betalen.

Enige voorwaarde is dat je bent aangesloten bij een ziekenfonds.

Maximaal inzetten op preventie en gezondheid

We zijn ervan overtuigd dat ons team van 3 artsen, 1 verpleegkundige en 1 praktijkassistente onze patiënten beter kunnen verzorgen en behandelen. Het geeft ons de kans om maximaal in te zetten op preventie en gezondheidsbevordering.

Inschrijven

Elke patiënt van het medisch huis moet zich inschrijven via een inschrijfformulier op papier. We brengen je op de hoogte als de inschrijvingsformulieren beschikbaar zijn.

Wat betekent je inschrijving concreet?

  • Door in te schrijven engageer je je om steeds ons medisch huis te contacteren wanneer je een huisarts of (thuis)verpleegkundige nodig hebt.
  • Wanneer je binnen de niet-terugbetalingszone een huisarts of verpleegkundige consulteert die niet verbonden is aan ons medisch huis, moet je die zelf betalen zonder tussenkomst van het ziekenfonds.
  • Heb je echter een dringend medisch probleem buiten onze openingsuren of bevind je je ver weg? Dan kan je uiteraard een andere zorgverlener raadplegen, en dan zal ons medisch huis jou de kost van de consultatie zonder het remgeld terugbetalen.

Hoe verpleegkundige zorg aanvragen in dit nieuwe systeem?

Heb je verpleegkundige zorgen nodig na een ziekenhuisopname of op vraag van een arts? Neem gewoon contact op met ons medisch huis en wij regelen het voor je.

Ongeacht of je de verpleegkundige zorgen thuis krijgt of in onze praktijk: je hoeft er als patiënt niets voor te betalen.

Uitschrijven

Je kan je steeds gratis terug uitschrijven door het uitschrijfformulier in te vullen. Dat zal je vinden op onze website of zal je kunnen vragen aan onze onthaalmedewerkers. Jouw uitschrijving is administratief in orde vanaf de maand nadat je jouw formulier hebt ingediend.

 

Gepubliceerd op